Fontos a hőszigetelés

A nyílászáró vásárlás nem csak az építkezőknek okoz fejtörést, de a felújítást fontolóknak is első számú célpont. Ha a fal hőszigetelésére már elegendő gondot és pénzt fordítottunk, nem hagyhatjuk, hogy a nyílászárónkon keresztül elszivárogjon az otthon melege.

Sok szó esik arról: ha régi ablakainkat, ajtóinkat új technológiával készült, korszerű nyílászárókra cseréljük, jelentősen csökkenthetjük lakásunk energiafogyasztását.

Az első, és szinte a legfontosabb, az üvegek hőátbocsátási tényezője. Ezt az értéket egy számmal szokták meghatározni, amelyet minden egyes típusunk esetében honlapunkon Ön is megtalál. Ez a szám azt hivatott megmutatni, hogy egy egységnyi üvegfelületen keresztül egy egységnyi idő alatt mekkora hőmennyiség képes keresztülhaladni. Mértékegysége: W/m2K. Minél alacsonyabb ez a szám, annál jobb a hőátbocsátási tényező. Így ha sikerült eldönteni, hogy fa, alumínium vagy műanyag ablakokra cserélik régi rendszereiket, mindenképpen tartsák szem előtt nyílászáró választáskor az üveg hőszigetelő tulajdonságát is.

Mi az Albalux Kft. munkatársai bízunk saját termékeink hőszigetelési mutatóiban, ezért is vállalunk az általunk gyártott, szakszerűen beépített nyílászárókra 7 év szavatosságot, ezen belül 1 év teljes körű garanciát.

Az üvegek hőszigetelése nagyon fontos, de még nem minden. Kiemelkedően fontos a vasalat is. Csak a jó minőségű vasalatok biztosítják műanyag és alumínium ablakaink és ajtóink megfelelő záródását. Nélkülük szinte semmit sem ér a hőszigetelés. Ha a fenti intelmeket megszívlelik, biztosan nagyon sokáig fognak örülni jó választásnak.

Alumínium és műanyag ablakok és ajtók tekintetében választékunk óriási. Amennyiben segítségre van szüksége, kérem keressen minket, telefonon, e-mailben vagy személyesen, kollégáink készséggel segítenek önnek is megtalálni a legjobb megoldást.