ÍGY JUT NAPFÉNY MINDEN HELYISÉGBE - HŐSÉG NÉLKÜL.

A modern árnyékolástechnika alacsony külső hőmérsékletnél hasznosítja az ingyenes szoláris energiát ezzel fűtési költséget takarítva meg, másrészt pedig véd a nyári túlmelegedéstől, mellyel csökkenti a kiegészítő hűtőberendezések energiaköltségeit. Ezen túlmenően a mozgatható árnyékolás lehetővé teszi a természetes napfény hasznosítását. Ugyanis korlátozza a vakító hatást úgy, hogy napközben biztosítja a belső terek természetes fénnyel történő ellátását. Ennek köszönhetően csökkenti a világítás költségeit is. A nyári hőség idején sokan egész nap mesterséges fényben ülünk lehúzott redőny, vagy reluxa és bekapcsolt légkondi mellett. A hőséget így kirekesztjük, de sajnos a természetes fényt is. A Schlotterer árnyékolástechnikai cég fejlesztette ki azt az intelligens árnyékolót, amely két egymással összefüggő, de ellentétes funkciót betöltő lamella részegységből áll. A lamella külső, rövidebb részegysége visszaveri a közvetlen napsugarakat a kültérbe, míg a belső, hosszabb részegység a lakótér mennyezetére irányítja a beeső fényt. Röviden megfogalmazva: a hőség kint marad, a természetes fény pedig bejut!

A RETROLux raffstore a beeső fényt a mennyezet közvetítésével mélyen a belső terekbe irányítja. Így a helyiségek napkeltekor és napnyugtakor is természetes fénytől világosak, mellyel- a mesterséges világítás csökkenésével - energiát és pénzt takarítunk meg.

KILÁTÁS ÉS VAKÍTÁSVÉDELEM A lamellák változtatható dőlésszögének köszönhetően, a felfüggesztés felső részében azok laposabban állnak, így zavartalan horizontális kitekintést biztosítanak. A felfüggesztés középső, illetve alsó részében a lamellák dőlésszöge egyre meredekebb, ami megakadályozza, hogy se a szőnyeget, se a kárpitozott bútort, se a parkettát ne érje közvetlen napsugárzás, így azok sokáig szépek maradnak. Szükség esetén természetesen az egész helyiség teljesen besötétíthető.

ENERGIAMEGTAKARÍTÁS A természetes fényt irányító raffstore védi otthonunkat a nyári túlmelegedéstől, ezért megtakaríthatjuk azt az energiát, amelyet klímaberendezés üzemeltetésére fordítanánk. Emellett a helyiségbe irányítja a természetes fényt, csökkentve ezzel a mesterséges megvilágítás szükségességét.